2/15/2011

Sõbrapäev Mehhiko köögi ampsudega

Selle imelise päeva puhul sai tehtud väike sööming.
Vürtsikad/ teravad toidud on alati mu lemmikud olnud ning lisaks sellele on neid ka nii lihtne teha. Valisin mehhiko köögi ka sellepärast, et see on midagi hoopis teistsugust ja erilist võrreldes igapäevase toiduga- nagu mu sõbradgi!!!

Soolaseks roaks valisin Tlalpeno supi nachodega (ümmargused, kergelt soolased maisikrõpsud) ja magustoiduks Flan (traditsiooniline Mehhiko magustoit, mida olen veits mugandanud enda järgi).


Tlalpeno supp


  • 14,4 dl kanapuljongit
  • 3 ilma kondi ja nahata, pikkadeks ribadeks lõigatud keedetud kanarinnatükki
  • 1 jalapeno pipar


Kuumutasin suures potis puljongi ning lisasin sinna kana ja pipra. Keetsin umbes 5 minutit väga madalal tulel, et kanaliha läbi kuumutada ja jalapeno pipra maitsed välja tuua.
Lõikasin avokaado pooleks, eemaldasin kivi ja koorisin viljaliha ning siis lõikasin ta ribadeks.
Võtsin jalapeno puljongist vahukulbiga välja.
Valasin supi kausidesse ning kaunistasin mõne avokaado riba ja laimi viilude ning maitserohelisega.


Flan
  • 150 g suhkrut
  • 340 g suhkruta kondenspiima
  • 340 g magusat kondenspiima
  • 3 muna
  • 2 tl vaniljeekstrakti


Puistasin suhkru paksu põhjaga vormi ning tõstsin selle madaala kuumusega pliidile. Kuumutasin, kuni suhkur hakkab siirupiks vedelduma.
Liigutasin sulanud suhkrut nii, et ka küljed said kokku, enne kui ta jõuab kivistuda.
Segasin kokku kondenspiimad, muna ja vanilje.
Valasin segu karamelliga kaetud vormi ja asetasin selle omakorda suuremasse ahjuvormi ning kallasin sinna ka veel keeva vett.
Küpsetasin 170 kraadises ahjus umbes 90 minutit kuni flan oli muutunud kõvaks. Tõstsin vormi suuremast vormist välja ja jätsin jahtuma.
Jätsin magusroa üleöö külmkappi.

No comments: